• Large_Uppsala_Outside.jpg
  • Uppsala_Large.jpg

Uppsala Rådhus

Et grønt og demokratisk byrum byder besøgende såvel som ansatte velkommen til Uppsalas nye rådhus - og forener byens hverdagsliv med rådhusets aktiviteter. SLAs vinderforslag udspænder et sammenhængende belægningsspor, der skaber en naturlig forbindelse mellem rådhusets to udendørs pladser og det grønne, indendørs gårdrum. Nye og eksisterende træer komplementeret af ny varieret beplantning, som former en rekreativ og attraktiv ramme.  Her kan Uppsalas nye rådhus blomstre som byens nye mødested for beboere, embedsmænd og politikere - og som en funktionel arbejdsplads, hvor oplevelsen af natur bliver en fast del for de ansatte.


Ydelse Byrumsdesign
Sted Uppsala, Sverige
Type 1. præmie i inviteret international konkurrence
Bygherre Uppsala Kommune
Design 2017 - 2020
Samarbejdspartnere Henning Larsen Architects, Tyréns 

”Vores vision er et indbydende, moderne rådhus, som fremmer dialogen med borgerne, og som er en funktionel arbejdsplads og et mødested for beboere, embedsmænd og politikere. Samtidig vil vi bevare rådhusets oprindelige arkitektoniske værdi. Jeg synes, at vinderforslaget er lykkedes med at løse denne svære ligning på en meget elegant måde,” 


- Marlene Burwick, borgermester i Uppsala Kommune og formand for juryen.