• Tencent_Large_1.jpg
  • Tencent_Large_2.jpg
  • Tencent_Large_3.jpg
  • Tencent_Large_4.jpg
  • Tencent_Large_5.jpg
  • Tencent_Large_6.jpg

Tencent Headquarters

Med titlen 'Tencent Crystal City' fokuserer forslaget på at kombinere natur, samfundet og teknologi for at skabe et projekt, der maksimerer fleksibilitet, økologi og nytænkning.

 

En frodig vådområdepark forbinder det store offentlige areal, der vil blive et nyt vartegn for besøgende og beboere i Shenzhen. Et vartegn designet ud fra en naturbaseret tilgang med generøse grønne byrum på hver side af bygningerne for at skabe aktive offentlige rum ved kysten.

 

Naturparken bringer kysten og dens biodiversitet tilbage til de mangrovefyldte vådområder, så vandet i bugten renses naturligt. Det omfattende landskabsdesign og naturparken hjælper med at håndtere regnvand og beskytte området mod oversvømmelser.

 

 

Ydelse Landskabsdesign
Sted Shenzhen, Kina
Type Konkurrence
Bygherre
Tencent
Designperiode 2018
Areal 200 hektar 
Samarbejdspartnere Schmidt Hammer Lassen Architects, Schlaich Bergermann Partner, Shanghai Urban Transportation Design Institute

“Projektet genskaber den vitale mangroveskov langs kysten. Mangroveskovene er reduceret med cirka 90% i forbindelse med den hastige byvækst i Shenzhen, så projektet viser en tilgang, hvor væksten både tilfalder bygninger, mennesker og natur”

- Rasmus Astrup, Partner i SLA