• large_plan.jpg
  • Large_overview.jpg
  • Large_snit.jpg
  • Lindholmen.jpg
  • Largegadeview.jpg

Byudvikling af Centrala Lindholmen

Vinderprojektet forstærker et tæt og blandet byområde omkring universitet Chalmers og Lindholmen Science Park på Lindholmen i Göteborg. Visionen er at gøre Lindholmen til en kontrastfuld bydel, hvor studerende, erhvervsfolk og beboere nyder godt af hinandens naboskab. Projektet fortætter og forstærker miljøet omkring de eksisterende funktioner med nye aktiviteter og oplevelser. De udefinerede mellemrum mellem de eksisterende bygninger til aktive, intime byrum og der tilføres en unik identitet, som knytter sig til elven. Mikroklimatiske analyser er integreret i designet for at sikre et komfortabelt miljø at være i. Resultatet er en inkluderende bydel i menneskelig skala, som er behagelig at opholde sig i samt et livligt og attraktivt miljø på alle tider af døgnet. 

 

Sted Göteborg, Sverige
Bygherre Älvstranden Utveckling, Chalmersfastigheter
Areal 100.000 m2
Design 2018-2025
Opgavetype Parallelopdrag
Samarbejdspartnere Henning Larsen Architects og Cowi

 

Ved at fortætte og forstærke miljøet omkring de eksisterende funktioner med nye aktiviteter og oplevelser, sikres liv i bydelen på alle tidspunkter af døgnet.

South-West wind

South-West wind

Sunshine hours, July

Sunshine hours, July

Experienced temperatures

Experienced temperatures