• Large_water_06.jpg
  • Large_lysning.jpg
  • Large_modelfoto_6415.jpg
  • Large_siteplan.jpg
  • Large_approach_plan.jpg

Mindested Utøya

SLAs forslag til mindestedet for Utøya forener med stor respekt og ro landskabets fortællinger samt stedets stærke natur i et stemningsfyldt projekt, der giver plads og luft til de efterladtes minder. 

Ved hjælp af nogle få, forsigtige indgreb formidler projektet stedets historie. Historien er i øens natur: I vandet, som bølger mod stranden og klipperne, i træerne som ud af det blå blev vidne til grufulde hændelser, og i blomsterne som efter en kold vinter alligevel spirer frem på ny.

Ved at fokusere på det levende - naturen som forandrer sig, vokser og gror - giver stedet plads til de efterladtes savn. Et sted, hvor ro til at en ny begyndelse kan spire.

 

Ydelse Landskabsdesign
Sted Utøya, Norge
Type Konkurrence
Bygherre 
Minnestedsutvalget Utøya

Designperiode 2014
Samarbejdspartnere Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo, AHO

Det nye mindested er inspireret af sansernes og naturens utrolige evne til at være i stadig forandring. Vi skaber et sted, hvor øjeblikket kan lugtes, høres, ses, føles og opleves med både sanserne og med hjertet. Et sted med plads og ro til at mindes dem, vi har mistet.