• LARGE_ICC2016.jpg
  • Large_ICC.jpg
  • Large_icc.jpg

ICC – Den Internationale Straffedomstol i Haag

Landskabet ved den nye Den Internationale Straffedomstol i Haag kombinerer frodig natur med ICC’s høje sikkerhedskrav i et ikonisk, imødekommende landskab- og byrumsprojekt,  der passer til en af det internationale samfunds vigtigste institutioner. Landskabet består af syv karakteristiske gårdrum, der repræsenterer de bidragende lande, herunder den skandinaviske gårdhave med fyretræer og kogler, den afrikanske have med rød jord og spændende beplanting, en frodig koreansk taghave samt et hollandsk klitlandskab. Resultatet er et risikoreducerende urbant landskab og en åben forplads, som istedet for at barrikadere ICC bag mure og pigtråd åbner institutionen op mod offentligheden gennem en avanceret men nænsom bearbejdning af landskabet.

 

Ydelse Masterplan og byrum
Sted Haag, Holland
Type 1. præmie i international konkurrence
Bygherre Den Internationale Straffedomstol
Designperiode 2009-11
Realisering 2011-15 (igangværende)
Areal 46.000 m2
Anlægssum 5 mio EURO
Samarbejdspartner schmidt hammer lassen

Den Internationale Straffedomstol i Haag kommer til at være et forbillede for demokratisk arkitektur: Et sted hvor magten møder borgerne med åbenhed frem for at forskanse sig bag høje mure.