• Large_rund_gard.jpg
  • Large_ESS_front_end.jpg
  • Large_hjort.jpg
  • Large_dyr.jpg
  • Large_bad.jpg
  • Large_1120x525.jpg

ESS Spallation Source

European Spallation Source (ESS) i Lund er Europas nye multidisciplinære state-of-the-art forskningscenter indenfor atomkerneforskning. For at løse udfordringerne med at skabe sikkerhed i et topmoderne forskningsmiljø uden at gå på kompromis med kvaliteten af de rekreative områder har SLA designet et varieret landskab, der ved hjælp af beplantning, vådområder og terrænfald sikrer området - frem for at bruge hegn, pigtråd og mure.

 

Ydelse Landskabsdesign
Sted Lund, Sverige
Type Vinder af inviteret konkurrence
Bygherre ESS AB (European Spallation Society)
Designperiode 2012
Realisering 2025
Areal 76 ha.
Samarbejdspartner Henning Larsen Architects, COBE, NNE Pharmaplan, Buro Happols, Transsolar

Den omgivende park omdannes til et vådområde bestående af søer, moser og enge, som samtidigt skaber en levende visuel og rumlig forbindelse mellem ESS, Max IV Laboratoriet, Lund Science Village og den fremtidige World Park i Lund