• Large_Lin1.jpg
  • Large_Lin3.jpg
  • Large_Lin2.jpg
  • Large_Lin.jpg

Bølgen

SLAs design til vandkulturhuset 'Bølgen' skaber rum, læ og opholdsmuligheder for svømmehallens besøgende og tilfører en ny, stærk grøn-blå forbindelse mellem byen, svømmehallen og den nærliggende sø. Et stiforløb skaber en oplevelsesrig rute gennem landskabet, hvor ny søvegetation og træer øger både biodiversitet og oplevelsesværdien. Grønne tage med frodige enggræsser styrker fugle- og dyreliv samt naturoplevelsen ude og inde. Derudover skabes et nyt byrum foran svømmehallen, hvis fleksible karakter giver mulighed for små og store, private og offentlige forsamlinger, uformelle møder samt et aktivt byliv. 

 

Sted Linköping, Sverige
Areal 24000 m2
Ydelser Byrum til vandkulturhus
Design 2016
Realisering 2017-2021
Samarbejdspartnere 3XN, WSP Sverige AB, Thornton Tomasetti, Dansk Teknologisk Institut, Hifab

Projektet skaber en helt ny blå-grøn forbindelse igennem Linköping. Tinnerbäcken, der løber fra det sydlige Linköping, bliver åbnet op og bliver et rekreativt blåt strøg, der løber forbi den Ny Simhall og videre ud i Stångån Å - Sveriges smukke vandvej.