• Large_Novo_Drone_4.jpg
  • Large_Novo_aften_bygning.jpg
  • Large_novo_nyt_foto_1.jpg
  • Large_novovinter.jpg
  • Large_plantehuller.jpg
  • Large_maend.jpg
  • Large_Novo_hoje_graesser.jpg

Novo Nordisk Nature Park

The landscape surrounding Novo Nordisk’s new head quarter is an interpretation of the phenomenon known from Danish woodlands; the dead-ice landscape. The Nordic landscape shapes and the rich nature biotopes emphasize Novo Nordisk' strong and distinct brand and mediates the company's unconditional commitment to innovation. The pathways winding through nature stimulates the senses of its employees and facilitates knowledge exchange, discussions, synergy and social meetings between employees in transit.

 

Service Masterplan, landscape design and coordinating contractor
Location Bagsværd, Denmark
Type Competition, first place 
Client Novo Nordisk
Design period 2010-11
Realization 2011-14
Area 31.000 m2
Partner Henning Larsen Architects

In Novo Nordisk's new park the boundaries between worklife and leisure disappear. Green experiences, forest sounds and fresh air become natural elements of a day's work.